Meny

Ofte stilte spørsmål

Takk for at du besøker siden vår. Nedenfor finner du en liste over spørsmål som vi ofte får fra seerne våre. Hvis du ikke finner det du leter etter her, vennligst send oss en melding via Kontakt-siden.

Hvordan kontakter jeg dere og hva skjer med tilbakemeldingen min?

Vi her hos BBC Studios vil veldig gjerne høre hva du synes om våre programmer, kanaler og tjenester. Hvis du ikke finner svaret du leter etter i vår Ofte stilte spørsmål-seksjon, send oss gjerne dine spørsmål og tilbakemeldinger, så vil vi svare deg så snart som mulig.

Noen ganger vil det være nødvendig å gjøre utstrakte undersøkelser før vi kan sende deg et tilfredsstillende svar. I enkelte tilfeller kan det derfor ta litt tid før du får en tilbakemelding fra oss. Men ber du en tilbakemelding, svarer vi deg innen 10 arbeidsdager.

Alle henvendelsene vi mottar inngår i en månedlig rapport som sirkuleres internt her hos BBC Studios, så ta gjerne kontakt og fortell oss hva du synes.

For mer informasjon om hvordan du kan ta kontakt med oss, vennligst besøk vår Kontakt-side.

Kan jeg se kanalene deres på nett eller strømme dem via mobiltelefon?

Vi tilbyr ikke strømmetjenester for våre kanaler i Norden for øyeblikket, men hør gjerne med våre distribusjonspartnere om hvilke tjenester de kan tilby.

Vi har mange videoklipp, spill og annet spennende innhold på nettsiden vår.

Vil dere sende Doctor Who?

Vi har ingen planer om å vise sesong 11 av Doctor Who på våre kanaler i Norden, men vi noterer oss våre seeres interesse for programmet og vil dele denne tilbakemeldingen med den relevante avdelingen.

Andre TV-kanaler som eventuelt planlegger å vise programmet vil annonsere dette individuelt.

Hvorfor er det reklame på BBC Studios Channels i Norge?

Innslag av reklame på BBC Studios Channels i Norge er en nøye overveid beslutning, og vi kan forsikre deg om at dette ikke går ut over integriteten eller kvaliteten på programmene som du kjenner og liker. Vi vet at seerne våre verdsetter det beste av britisk innhold på BBC Studios Channels, og reklameinntektene gjør at vi kan investere enda mer i disse programmene.

Jeg har problemer med å se programmer i det nye bredformatet – har du noen tekniske råd?

Ettersom deler av innholdet vårt opprinnelig ble filmet i 4:3 vil disse programmene forbli i dette formatet selv om vi konverterer til bredformat. Disse programmene vil ha svarte linjer på hver side av bildet. Dette er for at innholdet ikke skal strekkes ut eller trykkes sammen.

Hvis satellitten eller kabelnettverket ditt er linket opp til en TV i bredformat, anbefaler vi at du stiller bildet inn på bredformat/16:9 slik at bildet vises i korrekt format uten at det blir strukket horisontalt eller presset sammen vertikalt. Hvis satellitten eller kabelnettverket ditt er tilknyttet en 4:3 TV, anbefaler vi at du stiller bildet inn på 4:3 eller ”letterbox”-modus. Dette gjør at bildet vises i korrekt format, enten ved at bildet i bredformat fyller skjermen, eller i ”letterbox”-modus hvor svarte linjer øverst og nederst på skjermen gjør at du ser hele bredformatbildet.

Noen TV-apparater har i tillegg mulighet for å zoome eller autojustere bilder. Vi anbefaler at du velger bredformat/16:9 til bredformat TV for å ivareta mest mulig riktig form på bildet. Du kan velge å zoome eller strekke bildet slik at det fyller hele skjermen, avhengig av dine personlige preferanser.

Jeg trodde BBC Studios i Norge var en allmennkringkaster?

BBC Studios-kanalene skiller seg fra BBC allmennkringkasteren i Storbritannia, som finansieres ved hjelp av lisensinntekter fra husholdninger i Storbritannia. Våre kanaler mottar ikke lisensinntekter og er dermed avhengig av store investeringer for å kunne opprettholdes. Kanalene må dermed driftes kommersielt for å kunne holdes på lufta og gi deg nye, større og bedre TV-programmer.

Hva er grunnen til at det finnes gamle programmer i sendeskjemaet?

For de aller fleste seerne er dette deres første muligheten til å se disse programmene, og ofte også den eneste. Likevel er det sannsynlig at briter i utlandet allerede vil ha sett noen av programmene våre – men vi har også store mengder nytt innhold på kanalene.

Jeg har lyst til å jobbe for BBC – hvordan kan jeg finne ut mer om ledige stillinger? Kan jeg sender dere CVen min?

Vennligst ikke send CVen din til oss! Vi her i BBC Studios kan ikke hjelpe deg med henvendelser som gjelder jobber i BBC. Når vi har ledige stillinger lyses disse ut i relevante aviser og på BBCs hovednettsider. For generell informasjon, råd og oversikt over ledige stillinger, vennligst gå til BBC Careers

Hvorfor sender dere de samme trailerne om og om igjen?

Målet vårt er å gi deg de aller beste programmene og vi ønsker at seere som kommer til kanalen på ulike tidspunkt i løpet av dagen og kvelden skal få vite hva som er tilgjengelig for dem. Undersøkelser indikerer også at seere trenger å se en trailer flere ganger før de registrerer innholdet. Vi bruker tilbakemeldinger fra publikum til å identifisere programmer som vi tror publikum vil like, og vi er nøye med å ikke overprodusere trailere slik at vi kan bruke mest mulig av pengene våre på programmering for kanalene. Når det er sagt, vi sender en rekke trailere som viser hele bredden av programmene våre, så du vil hele tiden kunne se nye ting så vel som trailere du har sett før.

Kan du forklare reprisemønsteret deres?

I likhet med alle andre kommersielle kanaler vil kanalene våre normalt sende programmer i reprise på ulike tidspunkter i løpet av dagen og i helgene. Dette betyr at seere som kommer til kanalen på ulike tidspunkt i løpet av døgnet skal kunne se et utvalg av våre beste programmer, eller se programmer de kanskje tidligere har gått glipp av. Vi sender de nyeste episodene av våre programmer på nøkkeltidspunkter, normalt om kveldene.

Kan jeg få en DVD av et program?

Selv om ikke alle programmene du ser på våre kanaler er tilgjengelige kommersielt, sjekk gjerne om de finnes på DVD enten på nett eller via din lokale forhandler.

Kan jeg få en kopi av et program til bruk i undervisning eller opplæring?

Muligens, det avhenger av flere ting, bl.a. rettighetsrestriksjoner. Men noen ganger er det mulig å skaffe til veie en kopi til godkjente utdanningsinstitusjoner. For mer informasjon, vennligst gå til BBC Studios Learning

Jeg har problemer med å se på kanalene – hva gjør jeg?

Hvis du har tekniske problemer med noen av kanalene våre, vennligst ta kontakt med operatøren din først. Hvis de ikke kan hjelpe, vennligst ta kontakt med oss. For å kunne undersøke problemet på best mulig måte behøver vi detaljer om dato og tid for når problemet oppstod, navn på programmet hvis mulig, og navn på kanalen og landet du ser i. Hvis du i tillegg kan fortelle oss hvilken operatør du mottar kanalene fra, er dette til stor hjelp.

Hvordan kan jeg sende inn min idé til et program/TV format til BBC Studios?

BBC Studios jobber med BBC og uavhengige produsenter med å utvikle kommersielle muligheter for deres programmer og TV-formater. Vi beklager at vi ikke har anledning til å vurdere eller gi tilbakemelding på uoppfordrede ideer.

Hvis du ønsker å sende ideen din til BBC, vennligst gå til nettsiden for BBC Commissioning. Hvis du ønsker å presentere ideen din for et uavhengig produksjonsselskap, ta kontakt med PACT, industriens egen nettverksorganisasjon, for en liste over aktuelle selskaper.

Hvorfor kan jeg ikke se programklipp på bbc.co.uk?

Mye av innholdet på bbc.co.uk er laget for engelske brukere, og vi forhandler rettigheter til å inkludere video, audio, bilder og andre typer innhold kun for Storbritannia. Rettigheter for hele verden er mye dyrere, men vi håper å kunne gjøre mer audio og video tilgjengelig for vårt internasjonale publikum.

Tillatelse til å lisensiere klipp fra et BBC-program?

For informasjon om lisensiering av klipp fra BBC-programmer, vennligst kontakt BBC Motion Gallery

Finner du ikke det du leter etter? Vennligst send oss en melding via Kontakt-siden.