I denne episoden besøker vi verdens ørkener, steder preget av ekstremer som pusher livet til grensen. Dyrene her har utviklet en kløktig måte å håndtere de fiendtlige omgivelsene på, noe som gir grobunn til noen av de mest utrolige overlevelseshistoriene på jorden. En løveflokk er så sulten at de risikerer å jakte på en sjiraff flere ganger sin egen størrelse, mens en sandhøne flyr nesten 200 km hver dag fra redet til det nærmeste vannhullet for å hente vann til kyllingene sine – og når dn kommer dit venter rovdyrene på den. Og, dette har aldri blitt filmet før, en liten flaggermus angriper en av verdens mest dødelige skorpioner kun for å få seg et måltid.

Nøkkelkarakterer i Deserts

Gresshoppesverm: Sør-vest i Madagaskar

 • Selv om gresshoppen opererer alene, filmet teamet en sverm på flere milliarder av dem. En sverm på denne størrelsen ses kanskje bare en gang hvert tiår, og det er den største som noen gang har blitt fanget på film.
 • Svermen strakk seg over 300 kvadratkilometer. Den kunne flytte seg opp mot 100 km og konsumere 40 000 tonn vegetasjon hver dag!

Gullmuldvarp: Namib-ørkenen, Namibia

 • Gullmuldvarper ses sjelden, de tilbringer mesteparten av tiden under sanden. I tillegg er de bittesmå, på størrelse med en ping-pong-ball!
 • En gullmuldvarps øyne er dekket av pels, noe som gjør den helt blind – men godt egnet for livet under bakken. Den hører veldig godt, hele hodet fungerer som en høyttaler som plukker opp vibrasjoner i sanden.
 • Selv om den er liten kan den reise opp til 1 km per natt på jakt etter mat.

Flaggermus versus skorpion: Negev-ørkenen, Israel

 • For første gang filmet teamet en langøreflaggermus som jakter et overraskende bytte, den dødelige skorpionen, på bakken. Denne skorpionens gift kan drepe et menneske.

Location

Deserts

 1. Sverm av gresshopper – Sør-vest i Madagaskar
 2. Kaktusvåker – Sonoran-ørkenen, USA
 3. Sandhøne – NamibRand, Namibia
 4. Mustang – Nevada, USA
 5. Flaggermus vs skorpion – Negev-ørkenen, Israel
 6. Zebra – Makgadikgadi Salt Pans, Botswana
 7. Varsler – New Mexico, USA
 8. Ørkengrønt – Lomas de lachay, Peru
 9. Ørkenkløfter – Arizona, USA (Zion National Park, Arches National Park, Antelope Canyon)