For enkelte betyr avsidesliggende øyer et tilfluktsted borte fra fastlandet. Trefingret dovendyr overlever kun på grunn av roen og tryggheten som den karibiske øya hvor de holder til gir, mens sjøfugler som albatrossen har det bra i rovdyrfri isolasjon. Men øylivet er ikke alltid enkelt. På den tørre vulkanske øya Galapagos har haviguanaen blitt tvunget til å finne mat i havet. Og deres kløkt gjør at en rekke andre dyr også overlever – inkludert dødelige slanger. Ved verdens ende har flere enn 1,5 millioner pingviner funnet sin versjon av paradis på en aktiv vulkan.

Nøkkelkarakterer i Islands

Trefingret dovendyr: Escudo-øya, Panama

 • Trefingret dovendyr ble bekreftet som en unik art i 2001. Kamerateamet jobbet med vitenskapsmenn, som studerer den lille populasjonen på kun noen få hundre individer som lever på en liten øy på størrelse med Central Park i New York.
 • Forfedrene til trefingret dovendyr ble fanget på øya Escudo de Veraguas da havet steg opp rundt den for 9000 år siden. Isolert fra fastlandet Panama utviklet de seg til en ny art 40 % mindre enn slektningene deres på fastlandet.

Komodovaran: Komodo- og Rincaøyene, Indonesia

 • Teamet jobbet seg over Rinca- og Komodoøyene for å fange disse klippene. Det er en farlig jobb for kameramannen, og opp til seks skyttere jobbet sammen med teamet og brukte pinner som avledning om varanen kom for nært.
 • Komodovaranen er den største øglen på kloden og kan bli opp til tre meter lang og veie over 70 kg.
 • Det finnes rundt 2000 stykker på Komodoøya, og de kan være dødelige for mennesker. Det finnes tilfeller hvor mennesker har blitt jaktet på og drept av varaner.

Haviguanaer: Fernandina, Galapagos

 • Teamet jobbet fra en liten båt for å få tilgang til denne ubebodde, fjerne øya, og da de ankom ble de vitne til små iguanababyer som sprintet over stranda etterfulgt av det som lignet på et medusahode av slanger som veltet ut over steinene.
 • Disse slangene er også kjent for å jakte på fisk, men den årlige klekkingen av haviguanaene er matmekka for dem.

Ringpingvin: Zavodovski-øya

 • Zavodovski-øya er en av de mest avsidesliggende og utfordrende stedene noe filmteam kunne velge å jobbe. Etter et år med planlegging dro teamet på en seks ukers ekspedisjon for å filme der, mens de campet mellom røyk og svovel ved siden av en av verdens største samlinger av pingviner, rundt 1,5 millioner ringpingviner.

Location

Islands

 1. Dovendyr – Escudo de Veraguas
 2. Komodovaran – Komodo & Rinca, Indonesia
 3. Lemurer – South and East Madagascar
 4. Vulkanutbrudd – Kilauea, Hawaii, USA
 5. Haviguanaer – Fernandina Island, Galapagos
 6. Albatross – Snares-øyene New Zealand
 7. Fuglefangertre – Cousin & Cousine-øyene, Seychellene
 8. Røde krabber og sprø maur – Christmas Island, Australia
 9. Ringpingviner – Zavodovski-øya, South Sandwich Islands, Antarktis