Meny

Om programmet

Alles favorittmotvillige turist

Synes han verdens syv vidundere er fantastiske eller forferdelige?

Som et resultat av den suksessfylte rekken av verdensrekordbrytende podcaster fra "The Ricky Gervais Show" har uheldige Karl Pilkington fått sitt eget reiseprogram på TV.

Komikerne (og skaperne av "The Office" og "Extras") Ricky Gervais og Stephen Merchant er opprørte over at Karl har avskrevet verdens syv vidundere uten å ha sett et eneste et med sine egne øyne. Så de har tatt på seg stridshanskene og sendt Karl verden rundt for å tvinge ham ut av komfortsonen.

Stephen vil at opplevelsen skal utvide Karls horisont og forandre hans syn på verden. Ricky vil at Karl skal hate hvert minutt for sin egen underholdnings skyld.

Karl, som blir sendt ut på det som mange ville definert som en reise for livet, legger frykten sin til side for å selv finne ut hva alt oppstyret dreier seg om.

I mellomtiden vil Gervais og Merchant følge hvert eneste steg på turen fra London.

Fakta

Den kinesiske mur, som egentlig er satt sammen av flere murer, tok utrolige 2,000 år å bygge og ble påbegynt så tidlig som i det syvende århundre f.Kr. Det er den lengste menneskeskapte konstruksjonen som noensinne er blitt laget, og muren er hele 8,852 km lang. På tross av myten, kan den ikke ses fra månen.

Taj Mahal er et stort mausoleum bygget på oppdrag fra stormogulen Shah Jahan etter at hans tredje kone, Mumtaz Mahal, døde. Bygget skifter tilsynelatende farge avhengig av tidspunkt på dagen. Noen mener at disse fargeendringene er et symbol på kvinnens humørsvingninger.

Petra er en urgammel by som antas å ha blitt bygget rundt 312 år f.Kr. som hovedstaden til nabateerne. Inngangen til byen er gjennom en trang kløft, flankert på begge sider av høye klipper på 76 m.

Chichen Itza er den største, kjente byen til mayaene og ligger i delstaten Yukatan i Mexico. Pyramiden El Castillo er hovedattraksjonen og arkeologer tror at den fungerte som en kalender for mayaene. Den har totalt 365 trappetrinn – ett for hver dag i året.

Den store pyramiden i Giza er den eldste av antikkens syv underverker og den eneste som er stort sett intakt. Den er fra 2575-2566 f.Kr. og ble bygget ved hjelp av over 2,3 millioner kalksteinblokker som veier i gjennomsnitt 2,3 til 15 tonn hver.

Kristusfiguren på toppen av Corcovado-fjellet overser byen Rio de Janeiro i Brasil. Den er 30 m høy ekskludert den 8 meter-høye sokkelen, og armene strekker seg 28 m i bredden. Det er den største art deco-statuen i verden.

Machu Picchu er en inkaby fra det 15. århundre som ligger 2,430 m over havet i Peru. Stedet refereres ofte til som inkaens tapte by, fordi den kun var kjent blant lokalbefolkningen inntil den amerikanske historikeren Hiram Bingham oppdaget den i 1911.

Profil

An Idiot Abroad

Karl Pilkington

Karl Pilkington er en Manchester-født produsent, forfatter, skuespiller og generelt rundhodete tullebukk.

Karl sluttet på skolen da han var 15 år uten eksamensresultater (Ricky Gervais avslørte senere på live radio at han fikk en E i historie, selv om Karl ikke husker å ha tatt den eksamenen) og hadde mange forskjellige jobber. En av disse var som printer, hvor han jobbet 24-timers skift som CD-trykker. Han tilskriver delvis sin blanke isse til denne hårreisende timeplanen.

Til slutt fikk han jobb som produsent for radiostasjonen XFM. Det var her han kom i kontakt med Ricky Gervais og Stephen Merchant for første gang, et skrive- og produsentteam som var i vinden med sin nyskapende "mockumentary" sitcom "The Office".

Da Karl jobbet som produsent for "The Ricky Gervais show" var han først og fremst den som "trykket på knappene", men hans merkelige atferd og unike verdensperspektiv gjorde at Ricky og Stephen etter hvert integrerte ham i programmet og gjorde ham til teamets tredje medlem.

Karls kultstatus vokste stadig og etter hvert co-produserte han en rekke BBC 6 Music-programmer med Russell Brand, ledet reisedokumentaren "An Idiot Abroad" og gjorde sin skuespillerdebut i Ricky Gervais komidrama "Derek". Karl har også skrevet tre bøker.

Etter 10 år som radioprodusent sluttet Karl i XFM og tok med seg et digitalt kamera, som var avskjedsgaven hans og som nå er kjæresten sitt etter at hun fikk det av ham til jul.

få det på...

Norge – Canal Digital DTH: 41 | Canal Digital Kabel: 25 GET: 16 | RiksTV: 11 Altibox: 46 - 34 HD |

Danmark – Canal Digital DTH: 38 | YouSee: 18 | Telia: 34 |

Finland – Canal Digital DTH: 27 | Telia: 34 |

Sverige – Canal Digital DTH: 36 | ComHem: 63 | Sappa: 29 | Telia: 93 |