Meny

Om programmet

Utover grensene til menneskenes oppfatningsevne

Utforsk den gjemte verdenen som dyr over hele planeten opplever.

Menneskenes sanser er utrolige, men vi ser, hører og lukter kun en liten brøkdel av det som er der ute. Utforsk hvordan dyrene sanser verden på måter som går langt utover våre menneskelige evner.

"Animal Super Senses" blir presentert av fysiker Helen Czerski og biolog Patrick Aryee, og hver episode fokuserer på ett hovedtema: syn, lyd og lukt.

Helen og Patrick tar vitenskapen med ut av laben og reiser over fem kontinenter, hvor de møter utrolige skapninger på nært hold og foretar en rekke demonstrasjoner og eksperimenter ute i villmarken som avslører dyrenes utrolige supersanser.

Finn ut hvordan en gepard ser verden helt annerledes enn oss, hvorfor gullmoldvarper ikke trenger øyne for å finne og fange bytter, og bli forbløffet over den kraftige nesen til en jerv.

Reis forbi grensene til menneskenes oppfatningsevne og bli forbløffet over de overraskende, rare og komplekse måtene dyrene sanser verden rundt dem på.

Programledere

Beyond Human

Helen Czerski

Helen Czerski er en fysiker, oceanograf og vitenskapsprogramleder.

Hun vokste opp i Manchester, og hennes undersøkende natur og lidenskap for vitenskapen ble tydelig tidlig i livet. Helen avla eksamen ved Cambridge University i 2001 med toppkarakter i naturvitenskap, etterfulgt av en doktorgrad i eksperimentell fysikk i 2006.

Helens fascinasjon for verdens små fenomener gjorde at hun forsket på bobleformasjoner i havet og flyttet til USA. De neste fire årene jobbet hun ved Scripps Institution of Oceanography i San Diego og ved Graduate School of Oceanography i Rhode Island, før hun returnerte til Storbritannia i 2010 for begynne på sitt eget forskningsprosjekt.

Helens forskning fokuserer på optikken og akustikken i havbobler, strukturen til bobler forårsaket av bølger som slår mot land, og havboblenes innflytelse på atmosfæren.

Helen har vært med i flere programmer på BBC, inkludert "Dara Ó Briain's Science Club", "Operation Iceberg" og "The Secret Life of the Sun". Hun skriver også en spalte i et BBC Focus-magasin kalt "Everyday Science", og var på innstillingslisten for årets spaltist til Professional Publishers Association Awards 2014.

Beyond Human

Patrick Aryee

Patrick er en biolog, programleder og naturfilmskaper.

Etter å ha studert kreftbiologi ved universitetet i Bristol, bestemte Patrick seg for å starte en karriere som naturfilmskaper.

Dette førte til at han jobbet på flere BBC-produksjoner, inkludert "Frozen Planet", "Springwatch", og "Attenborough: 60 Years in the Wild". Patrick har også forsøkt seg på barneprogrammer, og produserte og regisserte CBBCs spin-off-serie "Wolfblood Uncovered".

I 2012 begynte Patrick som programleder i BBCs nettserie "Zoo La La", et ukentlig program om rare og fantastiske dyrefakta som startet BBCs plattform på YouTube, "Earth Unplugged".

Når han ikke jobber som programleder, er Patrick en ivrig terrengsyklist og dansekoreograf. Han er også utdannet sportsdykker.

få det på...

Tilgjengelig fra midten av april via følgende nettverksleverandører:

Danmark – Canal Digital DTH: 38 | YouSee: 63
Finland – Canal Digital DTH: 26
Norge – Altibox: 48 | Canal Digital Cable: 25 | Canal Digital DTH: 37 | GET: 51
Sverige – Canal Digital DTH: 25 | ComHem: 36 | Sappa: 31