Meny

Om programmet

En verden med stor variasjon

Denne serien blander reising med dyreliv, eventyr og utrolig innsyn i en fantastisk del av verden.

Ved hjelp av fantastiske klipp fra land, hav og til og med fra en flyvende flåte, vekkes de unike historiene og vakre landskapene fra Karibia til livet.

Området, som rommer tusenvis av øyer og en tropisk kystlinje, er stappfullt av historie, konflikt, eventyr, dyreliv, glamour og fargerike karakterer, noe som gir Simon endeløse muligheter for utforskning.

Han reiser fra slummen i Haiti til luksuriøse feriesteder, fra strender i Barbados til oljefelt i Venezuela, fra St Vincents jungel til narkokriger i Honduras, mens han fordyper seg i de ulike landene og deres kulturer.

Med sin særegne signatur finner han folk som lever på disse øyene og langs kysten, finner ut hvordan ting er i endring, og belyser den store variasjonen og rikdommen i denne fantastiske delen av verden.

Fakta

Jamaica har flere fjell, nesten halve øya ligger over 305 meter. Det høyeste punktet er Blue Mountain Peak, øst på øya.

Med ubrutt parlamentarisk styre siden 1639, har Barbados det tredje eldste parlamentet i Samveldet, etter Storbritannia og Bermuda.

Christopher Columbus utforsket Den dominikanske republikk på sin berømte ferd i 1492. Han kalte landet La Isla Española, og sønnen hans, Diego, var den første visekongen.

Slaginstrumentet steel drum – ofte ansett som selve lyden av Karibia – oppstod i Trinidad og Tobago.

Cuba er den største av alle øyene i Karibia, og Saba er den minste.

Puerto Rico er hjemmet til verdens største radioteleskop – the Arecibo-teleskopet.

Det høyeste punktet i Karibia er Pico Duarte i Den dominikanske republikk. Det dypeste punktet er Cayman Trough.

En av de eldste botaniske hagene på den vestlige halvkulen ligger i Saint Vincent og Grenadinene, og ble etablert i 1765.

Kun 2% av de karibiske øyene er bebodd. De tre mest befolkede øyene er Cuba, Den dominikanske republikk og Haiti, hvor rundt 75% av befolkningen i Karibia bor.

Programleder

Caribbean with Simon Reeve

Simon Reeve

Simon Reeve ble født i 1972, og er storebroren til den prisvinnende fotografen James Reeve.

Han vokste opp i vest-London, og jobbet både på et supermarked, i en smykkebutikk og i en bruktbutikk etter at han var ferdig med skolen. Han begynte også å jobbe som postbud for en engelsk avis, begynte å researche og skrive på fritiden, og ble etter hvert avisens yngste ansatte skribent i en alder av 19.

Simon begynte å lage reisedokumentarer for BBC etter terrorangrepet 11. september 2001. Hans første forsøk foran kamera var for "Meet the Stans", en BBC-serie om Sentral-Asia i fire deler, som tok ham fra Kazakhstan, gjennom Kyrgyzstan, Tajikistan, Afghanistan og Uzbekistan.

Siden har Simon lagd en rekke vellykkede reiseprogrammer, inkludert "Equator" (2006), "Tropic of Capricorn" (2008), "Tropic of Cancer" (2010), "Indian Ocean" (2012) og "Sacred Rivers with Simon Reeve" (2014).

I løpet av sine mange reiser har han overlevd malaria, spilt polo med liket av en hodeløs geit, blitt utpresset og forlatt av sjåfører i en Ebola-sone, og blitt arrestert for spionasje av KGB.

Simon er en New York Times-bestselgende forfatter. Hans første bok var "The New Jackals", publisert på 90-tallet, den første boken i verden om Bin Laden og al-Qaeda. Han fulgte opp med en ny utgivelse i 2000, "One Day in September", som tar for seg München-massakren i 1972. Bøkene hans har blitt oversatt til over 20 språk.

få det på...

Tilgjengelig fra midten av april via følgende nettverksleverandører:

Danmark – Canal Digital DTH: 38 | YouSee: 63
Finland – Canal Digital DTH: 26
Norge – Altibox: 48 | Canal Digital Cable: 25 | Canal Digital DTH: 37 | GET: 51
Sverige – Canal Digital DTH: 25 | ComHem: 36 | Sappa: 31