Meny

Om programmet

Den ultimate kampen

Fortellingen om det største eventyret av alle – reisen gjennom livet.

Hvert eneste dyr på jorden har bare ett mål i livet – å sikre sin egen blodlinje gjennom avkom. Oddsene for å lykkes er små, men alle dyr er født med et ubøyelig instinkt for å trosse oddsene og overvinne alle utfordringer de møter i livet.

"Life Story" blir fortalt av Sir David Attenborough, og viser hvordan dyr forsøker å overvinne utfordringene de møter på hvert av de seks avgjørende stadiene i livet.

Dyrene må trosse farene som ung og forsvarsløs, lære hvordan man overlever i den voksne verden, finne et hjem, klatre på den sosiale stigen for å nå maktposisjoner, vinne en make og bli forelder for å bringe den neste generasjonen inn i verden.

Suksess på hvert stadium betyr et steg videre mot det ultimate målet, som er å skape neste generasjon. Hver episode viser dyr som forsøker å overvinne livets utfordringer ved hjelp av utholdenhet, målbevissthet og uvanlig atferd.

Dette er den ultimate kampen mot overmakten. Dette er "Life Story".

Profil

David Attenborough - Profile Image

Sir David Attenborough

Sir David Attenboroughs karriere som programleder og naturalist strekker seg over imponerende 60 år. Hans tilgjengelige historiefortelling har inspirert generasjoner til å lære mer om naturens verden og brakt alle mulige skapninger, både små og store, til live på TV-skjermene våre.

Han begynte i BBC som produsentlærling i 1952. Det var mens han jobbet på "Zoo Quest"-serien (1954-64) at han fikk den første muligheten til å legge ut på ekspedisjoner til avsidesliggende steder i verden for å fange intime bilder av sjeldne villdyr i sine naturlige element.

Han beveget seg over i ledelsen som kontroller for BBC 2 i 1965, samme periode som farge-TV kom til Storbritannia, og jobbet som programdirektør for organisasjonen fra 1969 til 1972. I 1973 forlot han administrasjonen og vendte tilbake til sin store lidenskap – å lage naturdokumentarer.

Hans knippe av milepeler for BBC inkluderer "Life on Earth" (1979), "The Living Planet" (1984), "The Trials of Life" (1990), "The Private Life of Plants" (1995), "Life of Birds" (1998), "Life of Mammals" (2002), "Life in the Undergrowth" (2005), "Life in Cold Blood" (2008) og "First Life" (2010).

Han har mottatt æresutnevnelser fra en rekke universiteter over hele verden, og han er beskytter eller tilhenger av flere veldedige organisasjoner, inkludert beskytter av "World Land Trust", som kjøper regnskog og andre landområder for å bevare dem og dyrene som lever der.

Han er den eneste personen som har vunnet BAFTA-priser for programmer i svart-hvitt, farge, HD og 3D-formater.

få det på...

Tilgjengelig fra midten av april via følgende nettverksleverandører:

Danmark – Canal Digital DTH: 38 | YouSee: 63
Finland – Canal Digital DTH: 26
Norge – Altibox: 48 | Canal Digital Cable: 25 | Canal Digital DTH: 37 | GET: 51
Sverige – Canal Digital DTH: 25 | ComHem: 36 | Sappa: 31