Meny

Mud, Sweat and Gears

Mandager kl. 23.00

Om programmet

Biler? Stunts? Eksplosjoner? Jepp.

"Mud, Sweat and Gears" er et eksplosivt og konkurransebasert bilprogram, som presenteres av bilentusiaster og venner i virkeligheten, Tom ‘Wookie’ Ford og Jonny Smith.

Hver uke leder de to programlederne hvert sitt team bestående av to bilfreaker, hvor de konkurrerer om å transformere vanlige kjøretøy. De har kun 24 timer på seg til å mutere, oppskalere og rekonstruere.

Når kjøretøyene har fått ny drakt, konkurrerer lagene i tre ekstremt vågale, duellerende og sprø oppgaver, som inkluderer sprinter, tidsutfordringer og stunts – mange stunts.

Alt er lov i "Mud, Sweat and Gears". Kanoner, rustninger, store kroker og kaffetraktere – alle midler kan tas i bruk når hverdagslige fartøy skal gjøres om til ustoppelige maskiner.

Til slutt kåres vinneren… og taperbilen blir, vel, tilintetgjort.

Profiler

Mud Sweat and Gears

Jonny Smith

Født i 1979, Jonny Smith har vært biljournalist og både kjørt og skrevet om nye, klassiske og spesialbygde kjøretøyer siden 1998. Hans første jobb var i et klassisk Volkswagen-magasin, og han har fortsatt den første bilen han kjøpte som 16-åring, en 1967 boble 1500.

Jonny har vært TV-programleder siden 2006, og har hovedsakelig jobbet med biler som tema.

Mens hovedvekten av arbeidet hans er konsentrert rundt nye biler, har Jonnys hobby alltid vært å restaurere og modifisere gammelt maskineri. Siden oppveksten på landsbygda i Somerset, hvor han hjalp broren og faren med å tråle skraphauger etter deler for å holde den skranglete familiebilen på veien, inneholder Jonnys egen garasje et knippe kontrasterende kjøretøyer.

Han har en 4-trinns manuell 1968 Dodge Charger (komplett med kulehull) parkert ved siden av en grønn 100mpg Honda Insight hybrid med 307,000 engelske mil på klokken. Så er det en Chevrolet Impala SS "lowrider" og en britisk 1970-talls elektrisk bil omgjort til en kjøreklar EV "hot rod". Han har også en greie for foldbare retromopeder, men det er en annen historie.

Han har eid en AMC Pacer, Amerikas mest forhatte bil, og eier for tiden Englands mest forhatte bil – en Austin Allegro. Tungt modifisert, selvsagt.

Jonny liker å tro at han er som en side 2 Jay Leno: Mindre morsom med færre biler som er verdt mindre, men fortsatt temmelig entusiastisk.

En gang prøvde han å gjenskape et 76-fots "Dukes of Hazzard"-hopp i en hjemmelaget General Lee, og nakken hans har aldri vært den samme siden. En gang kjøpte han en gammel Nissan Laurel for å kjøre seg selv hjem da toget var forsinket.

Han er kjent for å bruke skinnende sko.

Mud Sweat and Gears

Tom ‘Wookie’ Ford

Tom Ford er en engelsk biljournalist og TV-programleder med en hang til store motorer og enda større ideer.

Han jobber for tiden som medredaktør for "BBC TopGear Magazine", og er ansvarlig for noen av de mest latterlige eventyrene som noensinne har blitt trykket i internasjonal presse – fra å kjøre en bestemt sportsbil (Ariel Atom) til polarsirkelen til å kjøre en Ferrari over Andesfjellene. Han har kjørt et tog gjennom USA i en Bentley cabriolet, kjørt verdens raskeste bil – Bugatti Veyron SS – langs Europa i et veddemål, og kjørt Range Rovere over Island bare for å svømme. I fjor kjørte han en liten Fiat Panda bybil oppover en aktiv vulkan, Etna i Sicilia, fordi det var "nydelig".

Ford har for vane å ta ordet "nei " som en invitasjon. Noe som bare er gøy i visse situasjoner.

Tidligere har Ford vunnet priser for sine syv år som vert for det engelske bilprogrammet "Fifth Gear", han har vært "Road Test Editor" for det britiske bilmagasinet "CAR Magazine" og vært regelmessig bidragsyter til "The Sunday Times" sin bilseksjon. I tidligere liv har han også jobbet som budbringer, i en limfabrikk, og tilbrakt flere år på sirkus. Helt sant.

Folk sier han er morsom. Men ingen vet helt hva det går i. Noen sier han er respektløs, men det er mest fordi han er irriterende sarkastisk. Noen sier han er fryktelig kjekk. Men det er bare fordi han skriver sin egen biografi.

Og nei, han må ikke forveksles med den andre Tom Ford. Men noen ganger hjelper det når han skal bestille bord...

få det på...

Norge – Canal Digital DTH: 41 | Canal Digital Kabel: 25 GET: 16 | RiksTV: 11 Altibox: 46 - 34 HD |

Danmark – Canal Digital DTH: 38 | YouSee: 18 | Telia: 34 |

Finland – Canal Digital DTH: 27 | Telia: 34 |

Sverige – Canal Digital DTH: 36 | ComHem: 63 | Sappa: 29 | Telia: 93 |