Meny

Om programmet

De redder store dyr verden rundt

Bli med dedikerte veterinærer verden over som presser dyremedisin til det ytterste.

I "Operation Wild" blir dyreelsker Clare Balding og veterinær Steve Leonard med veterinærteam over hele verden som foretar banebrytende operasjoner i et forsøk på å redde livene til ville dyr.

De oppdager hvordan banebrytende menneskemedisin forandrer måten vi kan hjelpe dyr på noen av de mest avsidesliggende stedene på jorden.

Bli med når de ser på eksperter som fester en haleprotese på en delfin i Japan, behandler en månebjørn med hydrocephalus i Laos, drar til India for å observere verdens største akuttmottak for dyr, og hjelper et neshorn som ble angrepet av krypskyttere i Sør-Afrika ved å foreta den første hudtransplantasjonen på neshorn.

Dette er historien om dedikerte veterinærer som bruker det siste innen medisinske teknikker for å redde store dyr over hele verden.

Dette er "Operation Wild".

Programledere

Operation Wild

Clare Balding

Clare Balding er en britisk programleder, journalist og pensjonert amatørjockey.

Clare begynte i radio, og etter at hun fullførte en engelskgrad i Cambridge ble hun praktikant hos BBCnNational Radio hvor hun jobbet i 5 Live, Radio 1, Radio 2 og Radio 4. Hun fikk sin TV-debut på Royal Ascot i 1995, og i 1997 ble hun BBCs hovedprogramleder for hesteløp.

Siden har Clare jobbet i fem OL, fire paralympiske leker og tre vinter-OL, i tillegg til å være programleder for hesteløp. Hun har vært programleder for vandreserien "Ramblings" på Radio 4 siden 1999, og har også jobbet i "Britain's Hidden Heritage" og "Countryfile".

Hun er kjent for sin allsidighet og kan bruke egenskapene sine til å presentere hvilket som helst emne, noe som har vunnet henne flere priser som "Royal Television Society's Sports Presenter of the Year 2003", "Racing Journalist of the Year 2003" og "Sports Broadcaster of the Year 2012". Hun fikk også en prestasjonspris ved prisutdelingen "Women in Film and Television 2012" for hennes dekning av olympiaden og de paralympiske leker.

Claire er også en bestselgende forfatter, og hennes første bok, "My Animals and Other Family", basert på barndommen hennes, vant prisen for årets biografi ved National Book Awards 2012.

Operation Wild

Steve Leonard

Steve Leonard er veterinær og programleder på TV.

Mens han studerte veterinærmedisin ved Bristol University Veterinary School ble han sammen med flere av avgangsstudentene spurt om å bli med i en BBC-produksjon. Resultatet ble suksesserien Veterinærene, og oppfølgeren "Vets In Practice" fulgte kort tid etter. Steve ble deretter programleder for "Vets In The Wild" sammen med Trude Mostue, samtidig som han jobbet fulltid ved et veterinærkontor i Lancaster.

I 1999 sluttet Steve i fulltidsjobben og la ut på en reise verden rundt sammen med BBC Natural History Unit for å filme og produsere TV-serien "Ultimate Killers". Steve er ikke noen pyse, og deltok i mange stunt som å hoppe fallskjerm i tandem fra en ballong i 3000 meters høyde over Spania og klatre inn i et ørnerede i Panama.

Siden har Steve jobbet som programleder i utallige programmer inkludert "Extreme Animals", "Animal Camera", "Journey of Life", "Incredible Animal Journeys" og "Orangutan Diary".

Under filmingen av "Return to Vets in Practice" i 2008 annonserte han at han skulle returnere til fulltidsjobben som veterinær. Men programlederdagene er langt fra over, og Steve finner fremdeles tid til å dukke opp foran kamera!

få det på...

Tilgjengelig fra midten av april via følgende nettverksleverandører:

Danmark – Canal Digital DTH: 38 | YouSee: 63
Finland – Canal Digital DTH: 26
Norge – Altibox: 48 | Canal Digital Cable: 25 | Canal Digital DTH: 37 | GET: 51
Sverige – Canal Digital DTH: 25 | ComHem: 36 | Sappa: 31